T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Gazi Ortaokulu

ETWİNNİNG ÇALIŞMALARIMIZ

2018 yılında açılan kurumuz etwinning konusunda başarılı çalışmalar yapmıştır. pandemi öncesi , pandemi süreci ve sonrasında öğrencileri ile teknolojik çalışmalar için etwinningi kullanmayı ihmal etmemiştir. Okulmuz aynı zamanda ETWİNNİNG OKULU  plaketine de sahiptir. Okulumuzda yapılan etwinning çalışmaları aşağıda yer almaktadır.

twinspace-logo

 

Internet Safety Is As Simple As ABC(Always Be Careful)

Projemiz ile gençlerin teknolojiyi sorumlu, saygılı, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde kullanmalarını sağlamayı, güvenli ve daha iyi bir internet kullanımı yaratmayı amaçlıyoruz.Ayrıca daha iyi bir internet için herkesi üzerine düşeni yapmaya teşvik etmek için; Gençlere, ebeveynlere ve öğretmenlere ulaşmayı hedefliyoruz.Projemiz ile; Diğer insanlara kibar ve saygılı davranarak, kendilerinin ve başkalarının itibarını koruyarak, olumlu fırsatlar arayarak gençlerin daha iyi bir internet oluşturmasına yardımcı olabilmek.

twinspace-logo

 

Pandemide Kodluyorum,Kendi Oyunlarımı Üretiyorum

21.Yüzyılın temel becerileri arasında yer alan kodlama, içinde bulunduğumuz dijital dünyanın lisanı haline gelmiştir. Bu projede amacımız Pandemi döneminde dijital dünya ile tamamen iç içe olan çocuklarımızın, bu durumu dezavantajdan avantaja dönüştürerek, Block tabanlı kodlama aracı olan Scracth programı ile yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapmalarını, kendi oyunlarını tasarlayıp kodlayarak dijital tüketen rolünden, dijital üreten rolüne geçmelerini sağlamaktır.

Pandemi Gölgesinde Hayat(Life in the Shadow of the Pandemic) 

Pandemi döneminde evde kalırken yaşanan ruhsal ve bedensel sıkıntılarımızı daha kolay atlatmayı amaçlıyoruz.

Süreci rahat atlatmak
Zamanı etkin kullanmak
Teknoloji bağımlılığından uzaklaşmak
Farklı hobiler edinmek
Doğamıza özen göstermek ve doğada vakit geçirmek hedeflerimiz arasındadır.

twinspace-logo

Zorba Olma , Maruz Kalma !

Projemiz, KA101 - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 7 lise ve 6 ortaokulun dahil olduğu Erasmus+ konsorsiyum projemizin yürütülmesi için başlatılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 08:51 - Görüntülenme: 124
  Beğen | 1  kişi beğendi